Бамби данас

logo header

Основна делатност Предшколске установе „Бамби“ је васпитање и образовање, нега и исхрана, превентивно-здравствена и социјална заштита деце, узраста од 1 до 6,5 година. Установа у мањем обиму обавља и друге делатности, које доприносе понуди програма и услуга и потпунијем коришћењу капацитета и средстава, као што су: организација похађања школица страног језика, плеса, израда дидактичког материјала, организација рекреативног боравка деце на планини и организација једнодневних излета.

         Рад Установе је организован у три радне целине, сходно активностима којима се баве:

 1. Организациона јединица “вртићи”,
 2. Организациона јединица “кухиња и достава хране”,
 3. Организациона јединица ”Служба за заједничке послове”.

Организациона јединица “вртићи” обухвата :

 • Дечји вртић ”Бамби” у Лозници
 • Дечји вртић „Чаролија“  у Лозници
 • Дечји врић ”Лане” у Лозници
 • Дечjе јасле ”Лептирић” у Лозници
 • Дечји вртић ”Пчелица” у Лозници
 • Дечји вртић ”Пинокио” у Бањи Ковиљачи,
 • Дечји вртић „Звончић“ у Лешници
 • Играоница „Јадранче“ у Јадранској Лешници.
 • 41 група полудневног боравка, у којима се реализује обавезни припремни предшколски програм, при основним школама  на територији града и у објектима Установе.

Предшколска установа „Бамби“ је актуелни учесник пројекта „Вртићи без граница“, који финансира и подржава компанија ИКЕА, а који се реализује уз подршку УНИЦЕФ-а, Министарства просвете, науке и технолишког развоја Републике Србије и фонда Новака Ђоковића, у сарадњи са ЦИП - Центром за интерактивну педагогију. Основни циљ пројекта је проширење могућности за учење и развој деце, узраста 3 до 5,5 година, из осетљивих група, а реализује се кроз рад две играонице – Играоница „Испод липа“ у Лешници и Играоница „Јадранче“ у Јадранској Лешници.

Организациона јединица “кухиња и достава хране” врши припрему и дистрибуцију три оброка дневно, за децу целодневног боравка у шест објеката.

Организациона јединица “Служба за заједничке послове” обавља правне, финансијско-рачуноводствене, стручне педагошко - психолошке, послове одржавања и друге послове за потребе оснивача, родитеља, партнера и запослених.

Услуге Установе тренутно користи 1560 деце. У целодневном боравку има 972, у  четворочасовном припремном предшколском програму 501, а у додатним програмима још 83 деце. Због недостатка капацитета 149 деце чека на упис у целодневни боравак, па је у наредном развојном периоду акценат стављен на организацију посебних, специјализованих, повремених  и других програма, као и на адаптацију постојећих простора.

Тренутно у Установи има 170 запослених.

„Бамби“ је установа са добром традицијом, дугом око 50 годинаИма дугогодишњу добру сарадњу са привредним  субјектима  и институцијама  у свом окружењу. Установа је стекла поверење родитеља и наклоност локалне самоуправе, што је основ за даљи развој и напредовање. Отвореност према породици и активно учешће родитеља и старатеља у раду Установе, један је од основних циљева у наредном периоду. 

Драги пријатељи,

Добро дошли на сајт Предшколске установе „Бамби“!

Имамо велико задовољство да са вама поделимо знања, искуства и идеје које детињство наших најмлађих могу учинити још лепшим. Надамо се узајамној сарадњи и подршци!

Ту смо да растемо заједно!

Срдачно,

Предшколска установа „Бамби“