Активности

logo header

ПОЧЕТАК НОВЕ РАДНЕ ГОДИНЕ

Са срећом у радној 2017/2018. години

Почетак нове радне/школске/ године већина нас доживљава као посебан датум у години.Родитељи су,најчешће,окупирани неизвесношћу и бригама да ли њихово дете спремно улази у нови циклус.Васпитачи  дочекују  родитеље и децу и са осмехом на лицу и дају им до знања да су добро дошли.Они,ипак, знају да њихов осмех неће бити довољан да  деца која први пут долазе у вртић замене загрљај родитеља са њиховим.Зато је овај дан испуњен зебњом и жељом да буде што мање стресан. А деца,ко деца.За већину је то обичан дан  и чим су се дохватили познатих другара заједнички су кренули да испитају могућности нових игровних материјала и још једном покажу капацитете дечје флексибилности.Међутим,  они који прве дане боравка у вртићу и јаслицама проживљавају веома бурно.Јако су уплашени и није им јасно зашто их тата и мама остављају неким непознатим тетама,у неком непознатом шареном простору.Ако се они питају они,ипак,не би нигде из познатог и сигурног загрљаја.

 У нашим вртићима и јаслама ову радну годину започиње 220 новоуписаних малишана. Да би смо ублажили фрустрацију коју неминовно узрокује растанак са родитељима/макар он био и на кратко/ направили смо план активности који ћемо реализовати у прве 3 седмице септембра где деца краће бораве у јаслицама.Првих  дана  боравка са децом бораве и родитељи где заједнички упознају нови простор.

Првог дана није било много суза, па ако се по јутру дан познаје,процес укључивања деце у колектив требао би да протекне мирно и са израженом личном добробити детета.

 CIMG6922

 

 


Драги пријатељи,

Добро дошли на сајт Предшколске установе „Бамби“!

Имамо велико задовољство да са вама поделимо знања, искуства и идеје које детињство наших најмлађих могу учинити још лепшим. Надамо се узајамној сарадњи и подршци!

Ту смо да растемо заједно!

Срдачно,

Предшколска установа „Бамби“