Активности

logo header

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2016.ГОДИНЕ

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2016.ГОДИНЕ

 

 

IMG 6212 У периоду од 03.10. до 07.10.2016. у нашој Установи обележена је Дечја недеља, манифестација која има дугу традицију обележавања у свету и код нас, а дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци. Овај дечји празник традиционално се одржава у првој седмици октобра, а циљ јој је скретање пажње на децу и младе, на њихове потребе и права у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих потенцијала.

Ове године обележавањем Дечје недеље скренута је пажња на значај игре у учењу и развоју деце .Зато је кроз велики бриј дечјих активности послата порука „Нећу да бригам,хоћу да се играм“.

Као и сваке године, малишани из Предшколске установе „Бамби“, заједно са својим васпитачима, припремили су бројне активности на шеталишту нашег града. Но,како нам време није ишло на руку ,већину припремљених манифестација реализовали смо у просторима наших вртића.

IMG 6199 IMG 6180

Током читаве седмице смењивали су се различити садржаји и теме. Тако је понедељак био Дан дечјих жеља клада смо, и поред ситне кишице изашли на Шеталиште градаи преставили се многобројној публици са игром и рецитацијама,којима смо исказали своје жеље и права. У име Града Лознице децу и присутне је поздравио Заменик Градоначелника Љубинко Ђокић, који је указао на спремност локалне управе да континуирано ради на стварању бољих услова за одрастање и безбрижну игру деце.Директор Установе Ивана Савић је, такође, поздравила децу и родитеље,отврила ову манифестацију и најавила активности које ће се дешавати деци у част.

IMG 6182 IMG 6187

Уторак је био дан намењен спортским активностима; среда је била резервисана за музику, а четвртак је био ликовни дан, када су малишани, како шеталиште, тако и плочнике у вртићима украсили својим цртежима. Жељно очекивани маскенбал, у ком деца и родитељи највише уживају, организован је у петак, последњег дана Дечје недеље.Кишовито време спречило је малишане да направе дефиле улицама града па су родитељи,деца и васпитачи организовали ревију маски у просторима вртића.

IMG 6213IMG 6218 IMG 6201IMG 6256 IMG 6266IMG 6263


Драги пријатељи,

Добро дошли на сајт Предшколске установе „Бамби“!

Имамо велико задовољство да са вама поделимо знања, искуства и идеје које детињство наших најмлађих могу учинити још лепшим. Надамо се узајамној сарадњи и подршци!

Ту смо да растемо заједно!

Срдачно,

Предшколска установа „Бамби“