Активности

logo header

РОДИТЕЉСКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ

Предшколска установа”Бамби”Лозница

Играоница“Звончица“Козјак

Родитељске иницијативе

Уредимо место за нашу децу

Прва радионица са родитељима одражана је 16.10.2015.год. у просторији за боравак деце у играоници Звонцица у Козјаку. Радионици је присуствовало 17 родитеља и два васпитача : Верица Боровчанин и Сања Вукосављевћ.

Један од циљева:

  • Осмишљавање акције за унапређивање услова за одрастање деце у заједници на основу анализе потреба деце за игром и друењем

Започели смо причу о томе шта би волели да њихова деца имају у свом месту,какве услове за одрастање желе за децу,шта им недостаје,а они би волели то да им приуште.

DSC01445

На крају радионице договорено је да ће бити покренута акција родитеља за изградњу летње уционице. Једна мама понудила је да њихова породица финансира део материјала за изградњу.Неки су се понудили да ураде основу за лезњу учионицу. И остали родитељи изразили су спремост да помогну око свих радова.

Одмах након радионице задужили смо Ђурић Дејана,грађевинског техничара да направи идејни са спецификацијом трошкова, што је убрзо и одрађено.

    

Средства која су нам неопходна била су много већа него што су,за тенамене предвиђена грантовима пројекта“Вртићи без граница 2“ па смо дуго размишљали шта даље да предузмемо. Потреба да можемо да боравимо на отвореном , и кад је киша и кад сунце јако сија , била је јача од тренутних могућности па нисмо одустали од овог плана већ смо решили да њега реализујемо у фазама.Родитељи су се договорили да прикупљају средства у заједничку касицу(сваког месеца по 200 динара).

Прво смо решили да искористимо бетонске коцкице(које су годинама стајале неискоришћене поред наше школе) и да од њих направимо плочник на коме ћемо се играти,како не би газили блато.Купили смо цемент ,конструкције за клупице и сточиће од средстава која су била предвиђена пројектом за те намене(42.000).

Пошто тата од нашег другара Д.Ц има сопствено стовариште грађевинског материјала преузео је обавету да нам дотера шљунка и песка и да ,преко својих пријатеља , обезбеди машине за припрему терена . Почела зима и реализација наших радова је сачекала је лепше време које је дошло са првим пролећним данима.И тако почињу први радови.

  13336176 1348772638472769 907680992 n DSC01738 DSC01748  

Мушки чланови породица били су вршиоци радова док су маме и баке припремале освежење за мајсторе.

Одмах након припреме терена требало је направити плочник на коме ћемо касније подизати нашу летњу учионицу.За то су нам требали мајстори које нисмо имали у породицама деце па смо замолили Вукашиновог тату(који је у руководству месне заједнице) да преко месне заједнице обезбеди мајстора,што је он убрзо и урадио.Нашао је два мајстора и а месара”Два брата”из Козјака је финансирала дневнице за мајсторе па је наш плочник и пешчаник убрзо почео да добија свој коначан изглед.

    

Прикључила су се и школска деца,њихови родитељи заједно са својим учитељима у прикупљању средстава за летњу учионицу који су прикупили 24.300 динара.Такође , крајем априла, у нашим групама реализовали смо пројекат “У сусрет Васкрсу”, у оквиру којег су настали многи продукти (шарана јаја,корпице за јаја,честитке,украси и сл.) па смо организовали васкршњи вашар и продајну изложбу,на платоу испред дома цултуре у Козјаку,где смо продајом наших продауката обезбедили 16.500 динара.

Домар школеВ.Матић понудио нам је да донира нашу акцију па је поклонио 8 стубова за нашу летњу учионицу и 12.000 динара.

Домари из ПУ”Бамби”помогли су да се обаве металски радови на нашим клупицама и столовима.

И васпитачи су се,поред организацијских пословасе, укључили са својим прилозима у виду новчаних средстава па смо били спремни да набавимо преостали материал и кренемо у завршне активности на изградњи летње учионице.

  

Опет нам је помогла месна заједница Козјак тако што је платила мајсторе који су кординирали пословима.

Крајем маја и почетком јуна наша летња учионица почела је да добија свој коначан изглед.

  DSC01750 DSC01748 DSC01741  

   

Наша летња учионица је готова.Сада киша може да пада и сунце да греје колико хоће. Иницијатива наших родитеља је коначно остварена и ми имамо боље услове за игру и одрастање.

DSC01737 DSC01740

 


Драги пријатељи,

Добро дошли на сајт Предшколске установе „Бамби“!

Имамо велико задовољство да са вама поделимо знања, искуства и идеје које детињство наших најмлађих могу учинити још лепшим. Надамо се узајамној сарадњи и подршци!

Ту смо да растемо заједно!

Срдачно,

Предшколска установа „Бамби“