Активности

logo header

Пројекат "НА СЕОСКОМ ГАЗДИНСТВУ"

kraveУ складу са интересовањима деце из старије васпитне групе вртића “Лане”,  васпитачи Оливера Дишић и Драгица Јаковљевић покренуле су пројекат ЖИВОТ НА СЕОСКОМ ГАЗДИНСТВУ.

 У оквиру пројекта, а у сарадњи са родитељима, организована је посета фарми СЛАДАКОВИЋ, у Лозничком Пољу 05.11.2015. год. Током посете, деца су имала непосредну прилику да од домаћина добију одговоре на сва питања која су  их занимала. Било је ту различитих интересовања: Шта је то фарма?, Шта се све ради на фарми?, Како се музу краве?, Да ли краве праве јогурт?, Шта једу животиње на фарми? и сл..

Уз помоћ љубазног домаћина, који је неуморно одговарао на сва дечја питања, деца су користила богату средину за учење, како би што више и непосредније сазнала о овој теми.pas prase

По повратку у вртић, деца су своје импресије преточила на папир, док је једна група деце направила макету фарме. Познато је да деца најбоље уче кад су им сва чула подстакнута. Овог пута малишани су имали прилику да додирну, погледају изблиза, помиришу, манипулишу, чују, користе и на крају, много науче о сеоском животу. Истовремено, деца су унапређивала вештине планирања, комуникације, сарадње, учила о животним вредностима, улагању труда, истрајности, стрпљењу, здравим животним стиловима, значају доброг односа према људима и животињама и сл..

Деца и васпитачи били су веома захвални домаћинима са фарме Сладаковић, јер су одатле понели лепа и корисна искуства и сећање на дивно дружење.


Драги пријатељи,

Добро дошли на сајт Предшколске установе „Бамби“!

Имамо велико задовољство да са вама поделимо знања, искуства и идеје које детињство наших најмлађих могу учинити још лепшим. Надамо се узајамној сарадњи и подршци!

Ту смо да растемо заједно!

Срдачно,

Предшколска установа „Бамби“