Активности

logo header

ЗАЈЕДНИЧКО УЧЕЊЕ МОДЕЛОВАЊЕМ

У оквиру пројекта "Инклузивно васпитање и образовање" који реализују Институз за педагогију и андрагогију и UNICEF, у сарадњи са МПНТР, развијена су два модела хоризонталног учења и размене у циљу подршке унапређењу компетенција практичара: модел Заједнице професионалног учења и модел Заједничког учења моделовањем. У оквиру модела Заједничко учење моделовањем који је развио Институт за педагогију и андрагогију Филозофског факултета у Београду, 5 вртића из 5 предшколских установа у Србији изабрани су да буду центри кластера у којима ће се у циљу едукације и хоризонталног учења организовати стручне посете запослених из других предшколских установа у Србији. Вртић "Бамби" је један од 5 кластера/дечијих вртића из предшколских установа , на територији целе Србије, који су намењени за хоризонтално учење практичара у примени нових Основа програма ПВО- "Године узлета".

Хоризонтално учење у центру кластера је осмишљено као заједничко учење моделовањем (ЗУМ), које ће се реализовати током једнодневних стручних сусрета на којима је предвиђено да практичари из окружења имају прилику да виде квалитетну праксу у примени Основа програма ПВО – „Године узлета“ и да, у контексту праксе, уче од искусних и квалитетних практичара.

Дводневна обука за практичаре из вртића центра Кластера одржана је 14.- 15. 05. 2022. у хотелу "Зира" у Београду.


Драги пријатељи,

Добро дошли на сајт Предшколске установе „Бамби“!

Имамо велико задовољство да са вама поделимо знања, искуства и идеје које детињство наших најмлађих могу учинити још лепшим. Надамо се узајамној сарадњи и подршци!

Ту смо да растемо заједно!

Срдачно,

Предшколска установа „Бамби“