Активности

logo header

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ИГРАОНИЦЕ У КОЗЈАКУ

zvoncica-logo

У оквиру пројекта „Вртићи без граница 2“, у среду, 3. јуна у Козјаку је отворена нова играоница , којој су деца и родитељи дали име "Звончица".

Kozjak2

Основна школа „Свети Сава“ обезбедила је две учионице, које су, захваљујући донацији УНИЦЕФ-а и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), адаптиране у стимулативну средину за малишане из Козјака. У реализацији пројекта „Вртићи без граница 2“ још учествују и Министарство просвете,  науке и технолошког развоја и ЦИП-центар за интерактивну педагогију.

У новом „вртићу без граница“ боравиће око 40 деце узраста од 3 до 5,5 година, који до сада нису били обухваћени предшколским васпитањем и образовањем. Од почетка учешћа ПУ „Бамби“ у пројекту „Вртићи без граница“, у лозничком крају је у квалитетне посебне васпитно-образовне програме укључено укупно 230 деце.

Бесплатна играоница у Козјаку биће отворена пет дана седмично, у две смене, по Kozjak1четири сата за 39 малишана, узраста од 3 до 5,5 година. Деца су укључена у висококвалитетне васпитно-образовне програме, који подразумевају учење кроз пројекте. Пројектне активности са децом развијају васпитачице Сања Вукосављевић и Милена Митровић-Димитријевић. Важан партнер у животу вртића у Козјаку су и родитељи, који се увек радо одазивају на позиве васпитача и предшколске установе, али и показују иницијативу у осмишљавању и реализацији активности са децом, уређењу простора, организовању промоција, пружању техничке подршке и сл.. Зато вртић у Козјаку одише породичном атмосфером и оставља утисак доброг домаћина.

Kozjak4Kozjak3

 

На свечаном отварању играонице у Козјаку присуствовао је велики број родитеља, члан Градског већа, задужен за месне заједнице, Јанко Алексић,  директор Основне школе „Свети Сава“ у Козјаку, Бранко Богосављевић, председник месне заједнице Козјак, Иван Степановић, а присутнима су се обратили директорица Предшколске установе „Бамби“, Ковиљка Радић, помоћник градоначелника Лознице, Љубинко Ђокић и програмска координаторка ЦИП-центра за интерактивну педагогију, Драгана Коруга. Локална самоуправа, која је финансијски подржала пројекат кроз плате васпитача, израду пројектне документације и обезбеђивање надзора за радове у пројекту, као и за покривање редовних материјалних трошкова, и у наредном периоду ће подржавати предшколско васпитање и образовање са циљем повећања обухвата деце узраста од 3 до 5,5 година квалитетним васпитно-образовним програмима.

imageedit 4 3758254084

Предшколска установа „Бамби“ ће наставити са улагањем напора да „вртиће баз граница“ добију и малишани из других приградских насеља лозничког краја.

Видео материјал са отварања играонице можете погледати овде.

 


Драги пријатељи,

Добро дошли на сајт Предшколске установе „Бамби“!

Имамо велико задовољство да са вама поделимо знања, искуства и идеје које детињство наших најмлађих могу учинити још лепшим. Надамо се узајамној сарадњи и подршци!

Ту смо да растемо заједно!

Срдачно,

Предшколска установа „Бамби“