Активности

logo header

Дан Установе 2014./2015.

У петак, 28. новембра, Предшколска установа Бамби, заједно са пријатељима, прославила је свој 48 рођендан.

Била је то прилика да се подсетимо како је „Бамби“ растао од 1966. године, када је вртић располагао једним објектом и дванаест запослених, а услуге установе је користило дванаесторо деце. До 2012. године „Бамби“ је израстао у пет објеката, 130 запослених и 1435 деце.

Данас, након 48 година постојања, са Предшколском установом „Бамби“ расту малишани у 7 вртића, 5 играоница и 35 предшколских група, односно 1662 деце и 178 запослених.

У говору одржаном на отварању свечане приредбе, директорица Предшколске установе „Бамби“ је подсетила на значај раног узраста за свеопшти развој детета. То је разлог због ког је Установа и ове године део пројекта „Вртићи без граница 2“. Циљ пројекта је повећање обухвата деце предшколским васпитањем и образовањем. Са идејом да се деци која нису имала прилику да учествују у васпитно-образовним активностима, обезбеди организовани образовни програми, стимулативна средина, окружење вршњака, сигурност и брига, од 2011. године  у Предшколској установи „Бамби“ заживеле су три играонице – „Испод липа“, у Лешници (2 групе), „Јадранче“, у Јадранској Лешници (2 групе) и „Бамби“ у Лозници (1 група). У наставку пројекта, а уз подршку УНИЦЕФ-а, ЦИП – центра за интерактивну педагогију и локалне самоуправе, планирано да се посебни програми са децом од 3 до 5,5 година реализују у још једном „вртићу без граница“ у Козјаку. 

Осим настојања да се, путем различитих програма, што већем броју деце обезбеди организован васпитно-образовни рад, Предшколска установа „Бамби“ је посебно усмерена на значај породице као партнера у обезбеђивању најбољих услова за свеопшти развој детета. Родитељима, али и другим члановима породице, отворена су врата вртића и васпитних група – позвани су да ближе упознају Установу, пруже подршку својој деци, буду неопходна карика у стварању комплетне слике о детету, дају корисне предлоге, искажу своје жеље и потребе и активно учествују у креирању васпитно-образовног рада. 

du2

Најлепши поклон за рођендан „Бамби“ је добио од својих малишана.  Била је то приредба „Слатка мала чедовишта“, коју су извели предшколци вртића „Пчелица“, са васпитачицама Миром Даниловић и Снежаном Илић, предшколци вртића „Лане“, са васпитачима Маргитом Стојановић, Предрагом Лазићем и Бранком Поповић и предшколци вртића „Чаролија“ са васпитачицама Зорицом Јевтић и Јеленом Максимовић, уз музичку пратњу васпитачице Јелене Лукић и родитеља Михаила Цогољевића, и техничку подршку васпитачице Душке Живановић и домара ПУ „Бамби“. Програм је водила Сања Аврамовић, која је заједно са васпитачицама Иваном Драгићевић и Кристином Савић припремала сцену, а за прелепе дечје костиме и ове године биле су заслужне Марија Милијашевић и Оља Дишић.  

Из сарадње овог креативног тима произашли су бројни духовити скечеви и поруке, химне предшколских група, занимљиве музичке и плесне тачке и песма која је својим стиховима дала посебну чар овој дечјој представи:

 

СЛАТКА МАЛА ЧЕДОВИШТА

 

Ми смо мала чедовишта,du3

Ова глава баш је бистра,

Ова глава баш је бистра.

 

Она смишља разне ствари,

Чедовишта од нас прави,

Чедовишта од нас прави.

 

Немој ово, немој оно; Хајд' овамо, хајде тамо,

Причај јасно, причај гласно, не будали, хајд'не гњави.

 

Маме, тате, баке, деке,

Сви причају да смо слатки,

Сви причаји да смо слатки.

 

Баш нас воле, баш нас мазе,

Ал' с временом баш су кратки,

Ал' с временом баш су кратки.

 

Немој ово, немој оно; Хајд' овамо, хајде тамо,

Причај јасно, причај гласно, не будали, хајд' не гњави.

 

Јесмо мала чедовишта,

Ал' је наша љубав чиста,

Ал' је наша љубав чиста.

 

Она човека покреће,

Ствара радости највеће,

Ствара радости највеће.

 

Немој ово, немој оно; Хајд' овамо, хајде тамо,

Причај јасно, причај гласно, не будали, хајд' не гњави.

 

 

 

 

 

 

 

 


Драги пријатељи,

Добро дошли на сајт Предшколске установе „Бамби“!

Имамо велико задовољство да са вама поделимо знања, искуства и идеје које детињство наших најмлађих могу учинити још лепшим. Надамо се узајамној сарадњи и подршци!

Ту смо да растемо заједно!

Срдачно,

Предшколска установа „Бамби“