Активности

logo header

Дечја недеља 2014./2015.

decja nedelja 1

У периоду од 06.10. до 10.10.2014. у нашем граду одржана је Дечја недеља, манифестација која има дугу традицију обележавања у свету и код нас, а дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци. Овај дечји празник традиционално се одржава у првој седмици октобра, а циљ јој је скретање пажње на децу и младе, на њихове потребе и права у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих потенцијала.

Ове године обележавањем Дечје недеље скренута је пажња на значај породице као контекста у ком се одвија најзначајнији развој личности детета. Зато је кроз велики бриј дечјих активности послата порука „Свако дете срећног лица чува једна породица“.

Као и сваке године, малишани из Предшколске установе „Бамби“, заједно са својим васпитачима, организовали су бројне активности на шеталишту нашег града. Током читаве седмице смењивали су се различити садржаји и теме. Тако је понедељак био Дан дечјих жеља; уторак, дан намењен спортским активностима; среда је била резервисана за музику, а четвртак је био ликовни дан, када су малишани, како шеталиште, тако и плочнике у вртићима украсили својим цртежима. Жељно очекивани маскенбал, у ком деца и родитељи највише уживају, организован је у петак, последњег дана Дечје недеље.

Овде можете погледати како је било на маскенбалу. 

 

 

 


Драги пријатељи,

Добро дошли на сајт Предшколске установе „Бамби“!

Имамо велико задовољство да са вама поделимо знања, искуства и идеје које детињство наших најмлађих могу учинити још лепшим. Надамо се узајамној сарадњи и подршци!

Ту смо да растемо заједно!

Срдачно,

Предшколска установа „Бамби“